Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η θεμελιώδης αρχή της διατήρησης της ισορροπίας απόλαυσης-αηδίας-κόστους



Ώρα προετοιμασίας φαγητού (σε λεπτά) χ κόστος υλικών 
                       διάρκεια απολαύσεως φαγητού

πρέπει να είναι μικρότερο ή ίσο της διάρκειας καθαρισμού πιάτων, πυρεξ κτλ

Π.χ.   έστω ότι φτιάχνουμε ένα φαγητό για δύο άτομα σε 20 λεπτά (χωρίς το ψήσιμο) επί 10 ευρώ το κόστος των υλικών δια 15 λεπτά* που θα κάνουμε να το φάμε ο καθένας μας κάνει σύνολο 13,33 που είναι μεγαλύτερο του 10 (λεπτά για να καθαρίσουμε τους σατανάδες) άρα είμαστε οριακά στην σχέση απόλαυσης-αηδίας-κόστους.

* Υπολογίζουμε για ένα άτομο επειδή ένα άτομο θα τα καθαρίσει μετά

4 σχόλια:

  1. Μπράβο καθυστέρα άξιος! Υποκλίνομαι και έχω να πω πως με αυτό το μαθηματικοποστ ο μαθητής ξεπέρασε το δάσκαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειος ο τύπος. (ο καθυστέρας δηλ .χο. )

    όπου μαθητης = ?
    όπου δάσκαλος = ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ δάσκαλε από σένα έμαθα τις απλές αρχές τις ζωής.

    Άμα φάνε 4 άτομα διπλασιάζεται η αξία των υλικών αλλά και του χρόνου καθαρισμού άρα το αποτέλεσμα είναι πάλι μεγαλύτερο. Βέβαια επειδή έτσι ο τύπος ποτέ δεν είναι σωστός για γεύμα άνω των δύο ατόμων πρέπει να υπολογίσουμε και την συνδρομή του πλυντηρίου πιάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή